Аграрний центр Innovation Успішний експеримент: посів сої в сидерат.
Ukraine  Украина  Україна
innovation agro
agroinnovationinua@gmail.com
+380974931299
 


Ми піднімаємо рентабельність вашого бізнесу!

Новини

Успішний експеримент: посів сої в сидерат.

Що робити, якщо грунт для вирощування сої має мало гумусу, перезволожений і схильний до ерозії?

У США проводять успішні випробування інноваційної технології вирощування сої на малогумусних і еродованих землях.

Сою сіють прямо в покривну культуру, а саме в жито. Жито на момент посіву зелене і висотою по коліно. Така технологія вирощування сої дає високу врожайність тому, що має ряд значних переваг, таких як: поліпшення якості грунту, боротьба з ерозією і доступом вологи.

«Посадка в зелень» працює краще стверджують американські фермери Дуг Туссен і його сини, Нік і Бред. Цей спосіб використовується ними на протязі декількох років. Фермери посіяли пару полів сої в живі посіви зернового жита. Іноді покрив жита буває слабкий, тому що Туссен сіє жито як сидерат після збору врожаю пшениці. Перед посівом соєвих бобів, десикацію жита не проводять, тому що Дуг хоче бути впевнений, в тому що трактор зможе проїхати через поле, навіть якщо на протязі всього сезону посадки ллє дощ.

«Зайва вологість навесні - це одна з наших головних проблем за останні кілька років, - каже Нік.

Живі рослини жита використовують вологу ґрунту, покращують фільтрацію і дають можливість техніці пересуватися по полях. Туссен проводить десикацію жита гліфосатом відразу після посіву сої.

Переваги жита як сидерату:

• захист грунту від вітрової ерозії взимку

• придушення бур'янів

• підтримання температури грунту в ідеальному діапазоні протягом усього літа (залишки жита відображають сонце і температура грунту знижується)

• поліпшення мікробіологічного складу грунту (мікроорганізми в грунті краще розвиваються, маючи поживне середовище- коріння рослин протягом усього сезону. Згодом кількість мікроорганізмів в грунті з живим корінням почала зростати, говорить Аббі Уїк, фахівець з охорони земель в штаті Північна Дакота. Збільшення біологічної активності і, що більш важливо, різноманітність організмів, поступово збільшує гумус грунту і вивільняє поживні речовини для використання сільськогосподарськими культурами)

• краща врожайність

Нік каже, що врожайність сої на полях з житом, була значно вищою, в порівнянні з соєю, висадженою на інших полях за традиційною технологією.

Дослідники NDSU не бачили різниці між соєвими бобами, висадженими в живому житі, і в залишках жита протягом останніх кількох років. Кількість випробувань була обмеженою, і результати були засновані тільки на спостереженнях. NDSU сподівається розширити свої дослідження в області посіву сої в зелене жито.

В даний час Агентство з управління ризиками вимагає, щоб на сидераті в Дакоті обовязково проводилась десикація за два тижні до посіву сої. Це одна з вимог договору страхування врожаю. Для того щоб посів в живе жито можна було назвати затвердженої технологією, потрібно більше даних. Університет Північної Дакоти проводить дослідження представленої технології.

Агро Консультант Лії Бриз рекомендує ретельно контролювати вологість грунту при прийнятті рішення про те, коли десикувати жито. Якщо поле починає висихати, проводьте десикацию жита за день або два до того як рівень вологості буде оптимальним для посіву. Жито не повинно занадто сильно висушувати ґрунт. 

Туссен планує продовжити експерименти з посівом в зелену жито.«Здається, ми щороку вчимося чогось, щоб зробити свою роботу краще. Є так багато переваг в управлінні вологою і здоров'ям грунту, то ми будемо продовжувати використовувати і вдосконалювати цю технологію. »Нік Туссен

  http://www.dakotafarmer.com/cover-crops/planting-green


Для
власників/керівників
агробізнесу
Послуги центру для Власників/керівників агробізнесу
Для
банків

Послуги центру для Власників/керівників агробізнесу
Для
інвесторів

Послуги центру для Власників/керівників агробізнесу
Для
постачальників

Послуги центру для Власників/керівників агробізнесу
UX/UI and Usability Analysis