Ukraine  Украина  Україна
innovation agro
agroinnovationinua@gmail.com
+380974931299
 


Ми піднімаємо рентабельність вашого бізнесу!

Новини

Дослідження впливу декстрози на вирощування сої.

   Ціль дослідження: Визначити ступінь впливу цукрів, внесенних в рядок  і по листку, на розвиток рослин, урожайність і рентабельність.

 

При внесенні в рядок найкращий результат показав препарат eXceed™ Nano Brown Sugar.

Отримана урожайність на контрольних ділянках без внесення  – 4,8 т/га

Отримана урожайність на ділянках з внесенням препарату-4,9 т/га

препарат зареєстрований в США eXceed™ Nano Brown Sugar

 склад: гумінова кислота 6,0%, молібден (МО) 2,50%, вода 41,51%, коричневий  цукор 48.0%., неіонна поверхнево-активна речовина (<) 2%

Збільшення рентабельності інвестицій  + 29,3$ на га

Внесення інших цукрових препаратів в рядок показало значно менший вплив на урожайність сої.

На фото справа рослина з поля, де внесена декстроза в рядок, зліва –контроль. Дослід проводився в Київській області.

 

 Висновок: Беспосередній механізм дії цукрів, при внесенні в рядок під час посіву, це збільшення корисних мікроорганізмів в грунті, що призводить до утворення додаткової кількості мінеральних речовин необхідних рослині.  Але слід звернути увагу, що ефект від застосування цукрів у рядку напряму пов'язаний з датою посіву. Ті експериментальні поля, які мали дату посіву в середині травня або пізніше значно збільшили свій врожай за рахунок внесення цукрів. І так як цукор є джерелом харчування грунтових мікроорганізмів, то логічно що активність мікроорганізмів вища при збільшенні температури грунту. Тревіс Бернетт | Агроном PFR

   

   При внесенні цукрів по листу на стадії R1 (повне цвітіння, початок зав’язування бобів) найкращий результат показала харчова декстроза (FeedGradeDextrose).

Отримана урожайність на контрольних ділянках без внесення  – 4,9 т/га

Отримана урожайність на ділянках з внесенням харчової декстрози- 5,05 т/га

 Збільшення рентабельності інвестицій  + 54,8$ на га

На фото рослина з експерементального поля з внесенням декстрози. Київська обл

 

Висновок: При застосуванні цукрів на етапі росту (повне цвітіння) рослина отримує цукор  як додаткове джерело вуглецю, саме тоді коли це дуже необхідно, перед наливом стручків. Тому цей метод має великий потенціал для збільшення врожаю. Отриманий з препарату цукор доповнює глюкозу (C6H12O6), створену за допомогою фотосинтезу.  Незважаючи на те, щ в інших джерелах можна зустріти неоднозначні результати застосування цукрів,  низькі витрати на препарат в поєднанні з гарним фізіологічними властивостями вказує на перспективність методу.

 

 

 

Джерело 2017 Beck’s Practical Farm Research USA


Для
власників/керівників
агробізнесу
Послуги центру для Власників/керівників агробізнесу
Для
банків

Послуги центру для Власників/керівників агробізнесу
Для
інвесторів

Послуги центру для Власників/керівників агробізнесу
Для
постачальників

Послуги центру для Власників/керівників агробізнесу
UX/UI and Usability Analysis