top of page
Фото автораVolodymyr Salyga

Carboneg та ТОВ «Агроплюс2006» підписали договір про залучення у довгостроковій програмі зв’язування вуглецю в ґрунті

В 2024 му році компанія Carboneg та ТОВ «Агроплюс2006» підписали договір про залучення у довгостроковій програмі зв’язування вуглецю в ґрунті.

ТОВ «Агроплюс2006» вважає що участь в карбоновій програмі не лише зменшує її карбоновий слід для боротьби з глобальним потеплінням клімату, а і засвідчує дотримання підприємством екологічних стандартів, підвищує родючость ґрунту, показує високий рівень соціальної відповідальності.

Попередньо була проведена оцінка відповідності господарства до вимог регенеративного землеробства та затверджена участь у програмі. Господарство вже давно на своїх полях відмовилося від оранки, використовуючи mini-till (дискування). В планах посів сидератів на коротких культурах.

На сьогодні в господарстві вже відібрані взірці ґрунту на вміст органічного вуглецю, щільності ґрунту та отримані результати з сертифікованої лабораторії. Видача карбонових сертифікатів та отримання коштів за них, відбувається згідно повторного лабораторного аналізу через рік, де буде засвідчене кількісне накопичення СО2 в грунті.

 





76 переглядів0 коментарів

コメント


bottom of page